TV3 guanya la cursa per l’audiència de la fórmula 1 (i 2)

Imatge
L’Imagina Centre Audiovisual, al cor del 22@ Barcelona (foto Mediapro).

Aquesta mateixa setmana ha començat la subhasta dels drets d’emissió de la fórmula 1 per televisió per a l’any que ve. Finalment, com que Mediapro ha renovat l’acord amb Formula One Management per explotar els drets durant dos anys més (2014 i 2015), en exclusiva i per a tot el territori espanyol, les televisions interessades a emetre les curses hauran de tornar a passar per la finestreta de Diagonal 177, l’Imagina Centre Audiovisual, can Mediapro.

El 4 de desembre passat la Federació Internacional d’Automobilisme va fer públic el calendari oficial de curses, després que Formula One va tancar els acords amb els equips i els circuits del mundial. Com ja es preveia, la cursa de València ha quedat exclosa del calendari de 2014, tot i que en el contracte corresponent hi estigués inclosa.

De moment, el grup que públicament ha mostrat més interès a comprar els drets d’emissió a Mediapro ha estat Atresmedia, que presideix José Manuel Lara des de l’altra punta de la Diagonal, en el número 662-664, seu del Grup Planeta. Si se’n surt, l’any que ve Antena 3 tornarà a emetre en directe les curses a tot Espanya i amb locució en castellà. Quant a TV3, el més probable és que també opti als drets d’emissió per a Catalunya, amb la locució en català, després que el 2013 els directes de la fórmula 1 han tornat a donar uns resultats d’audiència força valuosos, com ja vam explicar en el text anterior.

TV3 ha emès en directe les curses del campionat del món de fórmula 1 des de 1997 de manera ininterrompuda, tal com la CCMA recordava dies enrere en un comunicat de premsa. Durant tot aquest temps, diferents sectors han formulat crítiques pel cost dels drets o per la invasió de la franja horària dels telenotícies del cap de setmana. Però fins ara el balanç en termes d’audiència ha estat favorable, malgrat que en les curses no hi ha hagut gaires pilots catalans o espanyols que augmentessin l’atractiu de la fórmula 1 per als espectadors d’aquí, al contrari del que passa amb el mundial de motos.

Pel que fa al cost dels drets, la confidencialitat dels tractes sobre aquesta qüestió ha mantingut la xifra en secret, però sembla que els últims anys s’han anat “abaratint”. Una estimació versemblant situa entre els 5 i 6 milions d’euros el preu de l’última temporada de fórmula 1 per a TV3, una suma que encara podria baixar si la televisió catalana tornés a obtenir els drets per a 2014, sigui dit amb totes les reserves.

Anuncis

2 pensaments sobre “TV3 guanya la cursa per l’audiència de la fórmula 1 (i 2)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s