Mejide, tuitaire més influent del rànquing de Saül Gordillo

ranquingnou.jpg

Tot i els avisos de Mònica Terribas (;-), Saül Gordillo ha continuat publicant el rànquing de periodistes i comunicadors més seguits a Twitter, amb la col·laboració tècnica d’Arnau Udina. No sabem quant durarà l’experiment, però per ara les actualitzacions del rànquing són força consultades i permeten, fins i tot, lectures “crítiques” com les que n’han fet Vicent Partal o Oriol Lladó, per exemple. En qualsevol cas, la llista és una aportació original, curiosa si es vol, al coneixement de l’activitat dels periodistes i comunicadors catalans a les xarxes socials.

Nosaltres hem tornat a fer el mateix que fa un any: ordenar el rànquing per l’índex Klout, per comptes del nombre de seguidors. L’índex Klout mesura el grau d’influència dels tuitaires entre els seus seguidors. I en la llista d’aquest any hi ha canvis “importants”. Primer, l’aparició de Risto Mejide com a tuitaire més influent entre els comunicadors. Mejide va arrabassar el primer lloc a Andreu Buenafuente en l’actualització del juliol passat (la llista s’actualitza cada sis mesos), situació que es manté en aquesta primera revisió de 2015.

Ara Buenafuente ha passat a la tercera posició en influència, tot i que manté el primer lloc en nombre de seguidors (2.185.783!!!), i Vicent Partal continua fortament ancorat en el segon lloc del rànquing d’influència. Una altra novetat que em sembla rellevant és l’aparició del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta entre els vint primers noms més influents.

De fet, en un any només han canviat vuit noms entre els vint comunicadors tuitaires més influents. En canvi. sí que hi ha hagut un canvi substancial en el nombre de dones dels vint primer llocs: l’any passat n’hi havia cinc i ara ja només en queden dues. A veure si tindrà raó Mònica Terribas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s