Missatge rebut: els continguts són la diferència

Francine Stock (BBC) entrevista Reed Hastings (Netflix) al MWC (foto JFB).
Francine Stock (BBC) entrevista Reed Hastings (Netflix) al MWC (foto JFB).

Si aquest 2017 els organitzadors del Mobile World Congress volien posar l’accent en els continguts, en un esdeveniment que va néixer i continua sent fonamentalment tecnològic, no podien triar una estrella invitada millor que Reed Hastings, el conseller delegat de Netflix.

Fundada a Silicon Valley fa 20 anys, aquesta empresa de distribució de vídeo online s’apropa als 100 milions de subscriptors a tot el món i tracta de tu a gegants com YouTube (Google) o Amazon. I tot, gràcies a una aposta encertada pels continguts de ficció de qualitat.

Que a l’hora de la veritat el discurs d’obertura fos, de fet, una entrevista més aviat fluixeta, i que Hastings no fes gaires esforços per posar-se en el paper d’estrella invitada a Barcelona, no treu mèrit als organitzadors per haver-lo triat com una de les icones del congrés d’aquest any.

Per tant, missatge rebut: els continguts manen. Les innovacions que incorporen sense parar els nous models de dispositius mòbils acaben fent que tots s’assemblin i tinguin unes prestacions bàsiques molt semblants. I la reproducció de vídeos, cada vegada amb més qualitat, és una d’aquestes prestacions bàsiques.

La diferència, doncs, són els continguts. Per això, Netflix ha decidit “oblidar-se” dels dispositius i les pantalles, que és cosa dels fabricants, i centrar-se en els continguts de qualitat tant formal com artística. Però sense rentar-se les mans dels aspectes tecnològics del negoci. De cap manera. Com YouTube, Amazon o Apple, Netflix inverteix en tecnologia perquè els vídeos arribin als usuaris de tot el món amb la màxima qualitat i el mínim temps d’espera.

Al capdavall, un dels factors del seu èxit és la facilitat i comoditat amb què els subscriptors de Netflix poden consumir continguts. I encara voldrien que fos més fàcil! Hastings va explicar ahir al públic del MWC que molts usuaris de Netflix troben que la plataforma els dóna massa opcions i que preferirien haver de triar entre menys ofertes…

Una oferta de continguts produïts localment que són distribuïts globalment: un altre dels components de la fórmula Netflix, que qüestiona alguns dels tòpics més arrelats de la indústria audiovisual europea (i catalana, és clar). Per tant, hi ha públics globals per a continguts locals. Però han de ser de qualitat i ben distribuïts. El que dèiem: missatge rebut.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s